
Sporten
Fra anonym AHL spiller til stjerne i den danske liga

Tony Romano på toppen igen efter nedtur i Bridgeport Sound Tigers
Tobias Kjærgaard
Jeg har spurgt Lars Fink om nogle spørgsmål, som han har svaret på her.
Syntes du, at Tony Romano han var en stjernespiller inden han skiftede til Bridgeport Sound Tigers?
Lars Fink udtaler sig således:
”Nej – det var han helt sikkert ikke. Tony Romano var 21 år, dengang han kom til Bridgeport Sound Tigers. Det er et hold, der spiler i AHL, – det er rækken under NHL i nordamerikansk ishockey, men det er ikke ligesom herhjemme, at man kan rykke op og ned, så på den måde er der ingen sammenhæng mellem de to ligaer. I AHL er de fleste af holdene tilknyttet NHL-hold, så NHL-holdenes talenter har et sted de kan få spilletid, så de ikke kun skal træne, men også få kamptræning. På samme måde findes der flere ligaer i Nordamerika, men AHL er den bedste af de mindste ligaer.
For at være en stjerne i nordamerikansk ishockey, så skal du være stor i NHL, og det var Tony Romano jo ikke, da han aldrig kom til at spille i NHL.
Hvis man skal snakke stjerner i NHL lige nu, så er det spillere som Alexander Ovechkin og Sidney Crosby, der er de helt store kanoner, som tjener de helt store penge.”
Hvilken betydning tror du, det har haft for ham, at han gik fra at være stjerne til at være temmelig anonym ovre i AHL?
”Der er rigtig mange ishockeyspillere, der godt nok er på kontrakt hos en NHL-klub, men som aldrig får muligheden for at spille NHL. Sådan en spiller er Tony Romano – ligesom der også er danske spillere, der har prøvet det – fx Morten Madsen der er landsholdsspiller og nu spiller for Karlskrona i Sverige. Så derfor er han ikke gået fra stjernestatus til noget anonymt. På den måde har Romano altid været anonym i NHL-sammenhæng. Men selvom der er mange, der ikke får chancen, så ændrer det jo ikke ved, at for den enkelte, så er det hårdt at komme til erkendelsen af, at det han drømte om aldrig bliver til virkelighed. Men som Romano også siger i artiklen, så fik det ham til at vende tilbage til skolen og tage en universitetsuddannelse, som var vigtigere for ham end at spille ishockey, og det har nok fået ham til at blive en bedre spiller, da han så ikke tænker ishockey dag og nat. Nu har et mere afslappet forhold til sporten, og ikke er så fokuseret, at det hele bliver forkrampet, når han spiller. På den måde kan man sige, at fordi NHL-drømmen bristede betød, er Tony Romano blev en bedre spiller.”, udtaler Lars Fink, som er kommentator for TV 2 SPORT.